Online Gokken

Gokken is leuk! Gokken is spanning, gokken is sensatie, maar gokken moet wel leuk blijven. Speel daarom met mate! Om het gokken veilig te houden, hebben we hieronder wat informatie neer gezet.

Wat maakt gokken nou zo leuk? Ken je het gevoel? Je zit krap bij kas en kunt wel een extra zakcentje gebruiken. Is er een snellere manier om geld te verdienen dan door even snel een gokje te wagen, waarbij eventuele winsten binnen 48 uur op je bankrekening staan? Nee! Maar, is er een snellere manier om je geld te VERLIEZEN door even een gokje te wagen? Ook dat niet! Jammer genoeg wordt dat weleens uit het oog verloren, waardoor mensen onverantwoord gaan spelen. Wanneer ben je onverantwoord bezig? Als je symptomen van gokverslaving vertoont.

Ben ik verslaafd?

Gokverslaving kent diverse symptomen. Herken je 1 of meerdere van onderstaande symptomen bij jezelf, dan is het handig om jezelf eens te gaan afvragen of je hulp nodig hebt. Gokverslaving kan zich onder andere op de volgende manieren uiten:

  • Je denkt continu aan gokken en je kunt de drang om te gokken niet weerstaan;
  • Je houdt jezelf niet meer aan jouw opgestelde regels met betrekking tot gokken. Dat wil zeggen, je besteedt er meer tijd en geld aan dan dat je van te voren van plan was;
  • Je hebt al diverse (mislukte) pogingen gedaan om te stoppen met gokken.

Wat moet je doen?

Als je jouw verslaving niet meer zelf kunt tegengaan en twijfels hebt over je gokgedrag, dan kun je terecht bij diverse instanties die verstand hebben van verslavingszorg en jou hierbij kunnen helpen.

Wees er op tijd bij, want.. waag gerust een gokje, maar zet jezelf niet op het spel!